10 Nisan 2013 Çarşamba

Aşk Dolu Elmalı Havuçlu Tart :)


Öncelikle selâmün Aleyküm canlar .
Yine koşturmalı ve sabahın erken saati olmasına rağmen sayısını hatırlamadığım kadar aksilik yaşadığım birgünden hepinize merhaba :)
Hava 2 gündür kapalı ama bahar kendini hissteriyo çok şükür.
Ama gelin görün ki bende halsizlik , isteksizlik yorgunluk kendini ilk sırada gösteriyo .
Bir iş için heveslenip hemen yarım bırakıyorum , sıkılıyorum .
Ben bunu her yıl baharda yaşadığım için ,
bahar depresyonu diyorum :)
Aslında baharda depresyon da neyin nesi değil mi ?
İnsanın içinin açılması gerekirken ben uyku modunda geziniyorum :)
2 gün önce bişeyler yapma isteği oluştu :) Mutfakta buldum kendimi :)
Tarifi ilk defa ve değiştirerek denedim , tat ve görüntü olarak evdekilere beğendirdiysem sizlerinde beğeneceğine eminim :)
Ama fotoğraf makinam yaklaşık 1haftadır bende olmadığı için telefondan çokta başarılı bir fotoğraf çektiğim söylenemez bu konuda affınıza sığınıyorum ve tarifime geçiyorum :)

Elmalı Havuçlu Aşk Tart'ı :) (Adını ben koydum :P )

Malzemeler ;
125 gr. margarin
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un

İç Malzemesi ;
4 adet elma
2 adet havuç
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Ceviz fındık ne varsa miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz .
Ben yarım su bardağı dövülmüş ceviz kullandım.
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı ;
Öncelikle elmalarımızı ve havuçlarımızı rendeleyip üzerine şekerimizi döküp suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra yağ ceviz ve tarçını ekleyip ocaktan alıyoruz.
Daha sonra un şeker ve margarini robota alıp karıştırıyoruz.
Un ve yağ birbirine iyice karışsın.
Karışımı başka bir kaba alıp diğer malzemelerimizi ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Hamurun yarısını merdaneyle açıyoruz .
Açtığımız hamuru kullanacağımız yağlanmış olan borcama veya kalıba göre ayarlayıp içine yerleştiriyoruz.
Üst kısımları elimizle bastırıyoruz, elmalı harcıda üzerine döküp yayıyoruz.
Hamurumuzun diğer yarısınıda aynı şekilde açıyoruz .
Ben kalpli kalıplarla kesip üzerine yerleştirdim , dilerseniz başka şekilli bir kalıplada kesebilirsiniz :)
Yada açtığınız hamuru şeritler halinde kesip elmalı harcın üzerine kafes yapabilirsiniz , gerisi size kalmış :)
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra pudra şekeri serpiyoruz .
Ve kırılmaması ve dağılmaması için 1 2 saat bekletip ,
Afiyetle yiyoruz :)

 

Bugün fotoğraf makinama kavuşup başka tariflerle gelicem inşaAllah :)


Sağlıcakla kalın :)

4 yorum :

  1. Keske bide tarcinu sevebilsem :/ gayet guzel gorunuyi ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi tarçın düşmanları, kaç metre ilerden tarçın kokusunu alan birini daha tanıyorum :P
      Teşekkür ederim ayrıca abla , sende tarçınsız denersin :)
      Öpüyorum :)

      Sil
  2. ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR :)) ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Saygı ve sevgi sınırları içerisinde yaptığınız her yorum benim için çok değerlidir .
Blogger veya Gmail hesabı olmayan değerli okuyucularım sizlerde aşağıda bulunan 'yorumlama biçimi' kutucuğunu 'anonim' işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.