Küçüklüğümden beri kendimi mutfakta özgür , huzurlu ve mutlu hissetmişimdir :)
Annem aman kırarsın aman dökersin yapamazsın diye diye bu günlere geldik :)
Şimdi mutfaktan çıkmıyorum , kırsamda döksemde mutluyum mutfağımda .
Bugün akşam üzeri geçtim mutfağa, şimdi mis gibi puding ve irmik kokusuyla bütünleştim geldim sıcak sıcak :)
İşte buyrun;
Haşhaşlı Yumurta Tatlı :
Ağızda dağılan güzel ve değişik bir tat ,
Malzemeler;
250 gr margarin ( ben 125 gr kullanıyorum )
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 kaşık irmik
1 pk. Kabartma tozu
1 pk. Vanilya
Üzeri için : Mavi haşhaş
Şerbeti için :
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker ( 3.5 kullanıyorum çok şekerli sevmediğim için 3 bile olabilir )
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı:Şerbetimizi 15 dk. kaynatıp soğumaya bırakıyoruz .
Haşhaş hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp , kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuruyoruz.Daha sonra yumurta şekli verip üzerini haşhaşa buluyoruz.
180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
İşte pişerken ki hallerimiz :)
Nasıl nazlı piştiler , üzeri kızarana kadar oflayıp pufladım :)
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığını atınca (2-3 dk. kadar ) şerbetliyoruz .
Fırın kapağı kapalı bir şekilde dinlenmeye alıyoruz.
İşte buda şerbetlendikten sonraki hallerimiz :)
Afiyet olsuuunn ! :)
ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür Ederimm :)
Sil