10 Ocak 2014 Cuma

Sen Hiç Haram Sevdin Mi ?

Bugün de sabah Namazına kaldırdı değil mi seni sevgilin? Yada zaten hafta sonu diye vakit girene kadar uyumayıp, konuşup 'hadi kılalım namazı da öyle yatalım ' diyerek kapattınız belki de telefonu. Ne hoş maşaAllah ,özenilesisiniz gerçekten!

Bu aralar en çok duyduğum şeylerden oldu. "Abi bir kız arkadaşım var, inan Allah rızası için seviyorum onu. Biliyor musun abi sabah namazına kaldırıyor beni, haydi namazları kılalım diye uyarıyor. Hemde tesettürlü abi, tam hayalimdeki gibi" tarzı cümleler son zamanların en iyi çıkış yapan şeytan yaklaşması sanırım. Ama bu biraz diğerlerinden farklı .Şeytanın sağdan yaklaşması bu tam olarak.



"Allah rızası için seviyorum" hadi canım !.Neden mesajlarınız o tarz değil o zaman. Neden konuşmalarınız namazdan namaza Allah'ı hatırlatıyor acaba . Gerçi orası da muallak. Yoksa sen kız arkadaşın dindar diye mi kıldın o namazı. Yok canım yapmazsın o kadar.

Vicdanın yalan söylemez bir ona danışsana. Mantık doğrultusunda gidelim. Allah rızası için seviyorum diyorsun ama Allah'ın emrettiği doğrultuda yaşamıyorsun ilişkini, onu napıcaz? Soruyorum; 'Evlenme amaçlı mı görüşüyorsun' 'Evet abi tabi ki' diyor.' 'Ne zaman evlenebilirsiniz ' diyorum '3-4 yıla anca, daha okul var, askerlik falan var ' diyor. '1-2 yıldır sözde Allah rızası için(!) birlikteliği olduğunu söyleyen delikanlı kardeşim erkek ol, doğruyu söyle "Tutmadın mı hiç elinden?"

Ee sen bu 3-4 yıl yüzlerce günaha giricen, bütün sana verilen güzel duyguları kaybedicen,Sonra gelip ama biz Allah rızası için seviyoz birbirimizi de. Oldu be gülüm."Senin dediğin neye benziyor biliyor musun "Büyük ikramiyeden çıkan parayla, Cami yaptırmaya çalışıyorsun." Sana bir sevap yazılmaz da hani, ama oynadığın kumarın günahı sana kalır ya öyle bir şey.

Yazık etmeyin birbirinize.Haram kollarda huzur arayıp,huzuru da haram etmeyin.Birlikte sevaba gireriz diye düşünürken , ebedi hayatınıza mal olmasın bu durum. Hem “Kişinin namazı, orucu sizi aldatmasın. Dileyen oruç tutar, dileyen namaz kılar. Fakat güvenilir olmayanın dini de olmaz” diyen Efendimiz (s.a.v) bize apaçık bi mesaj vermemiş mi?

E bu karşındaki hatun kişi namazını kılıyor, seni sabah namazına da kaldırıyor oruçlar da motive ediyordur ne güzel ama bir taraftan da aklınca Allah'ı aldatmaya çalışmıyor mu?

O'nun yanında gibi gözüküp O'nun yasaklarını hiçe saymıyor mu? Onun yasaklarını kulak ardı edip kendi kafasındaki yapmıyor mu? Yaşı da genç olduğundan ailesine de yalan söylüyor seninle görüşücek diye? E Ailesine yalan söyleyen insan ,gün geldiğinde sana da yalan söylemesin Allah muhafaza?

Yoksa Allah rızası için seviyorum sanarken, bilmeden yada bilerek Cehennem için mi çabalıyoruz? Gayri meşru bir muhabbetin neticesi MERHAMETSİZ bir azapla sonuçlanacağını mı unutuyoruz!

Bu yazıyı okuduktan sonra gelecek mesajları şimdiden tahmin ediyorum. Son söz olarak Üstadımın sözleriyle bitireyim ki o sorulacak soruların da cevabı olsun;

“Hakkın Hatırı Alidir. Hiçbir Hatıra Feda Edilmez.”
CEYHUN HAMİD YILMAZ

Risale ajansın köşe yazılarını elimden geldiğince okumaya çalışıyorum ama beni en çok etkileyeni bu oldu..
Söyleyeceğim ne varsa Ceyhun abimiz söylemiş zaten ..
Bende şöyle noktalamak istiyorum;
Haramda huzur ararsan , huzur sana haram olur ! 
Hepiniz en güzele emanetsiniz , selametle.. 

1 yorum :

  1. Yazına baştan sona katılıyorum..Ellerine sağlık ama atladığın bir nokta var....Yeni kuşağın aldatma teraneside Allah ile başlıyor malesef!... Yani birsürü kız çocuğu bunu silah olarak kullanıyor. Konuşmalar pornografik oluyorken,her anlamda ileri gidilebiliyorken dediğin gibi namaz vakitlerinde Allah isminin kullanılması malesef evlilik için uygun kişiyim imajını çizmekten öteyede gidemiyor çoğu bayanda ....Dini yaptırımların fazlaca uygulanmaya çalışıldığı bir ülke olmaya başladı Türkiye. Ailenin çevrenin baskıları malum. Erkeklerin bunca yozlaşmanın arasında kadınlara nasıl baktığıda. İşte bence başta bu yüzdendir ki herşey de Allah ismi sıkça zikredilmekte!
    Emeğine sağlık tekrardan takipteyim :) www.hamarathatunum.com

    YanıtlaSil

Saygı ve sevgi sınırları içerisinde yaptığınız her yorum benim için çok değerlidir .
Blogger veya Gmail hesabı olmayan değerli okuyucularım sizlerde aşağıda bulunan 'yorumlama biçimi' kutucuğunu 'anonim' işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.